Kan de verhuurder een huurovereenkomst met een horecazaak of winkel tijdens de Coronacrisis ontbinden wegens achterstallige huurpenningen? En is de huurder de volledige huursom wel verschuldigd als hij zijn deuren moet sluiten?


Lees verder

Tot nu toe was de franchiseovereenkomst niet afzonderlijk in de wet geregeld. Hier is echter per 1 januari 2021 verandering in aangebracht door de inwerkingtreding van de nieuwe Wet franchise.


Lees verder

Vroeg of laat wordt iedere Nederlander opgeroepen om zich tegen Corona te laten vaccineren. Werkgevers hebben er groot belang bij dat hun werknemers worden gevaccineerd. Zonder vaccin is het risico op besmetting, ziekte en dus ook op uitval namelijk aanzienlijk groter. Kan de werkgever een dergelijke vaccinatie dan verplicht stellen aan zijn werknemers?


Lees verder

Wat als de werkgever een van zijn werknemers als relschopper herkent? Kunnen dergelijke gedragingen een reden zijn voor een schorsing of zelfs voor een rechtsgeldig ontslag?


Lees verder

Vakantiedagen worden elk jaar opgebouwd en opgenomen. Vaak houden werknemers ook vakantiedagen over aan het einde van het jaar. Wat moet er dan gebeuren met de niet-genoten vakantiedagen? En wat zijn de plichten van de werkgever hierin?


Lees verder

Een werknemer die al 39 jaar bij supermarktketen Jan Linders in dienst was, werd enkele maanden geleden op staande voet ontslagen. Volgens de supermarktketen was er sprake van diefstal. De werknemer heeft dit aangevochten en uiteindelijk van de rechtbank gelijk gekregen: het ontslag was onrechtmatig.


Lees verder