Stichting ATIY Nederland

Cornelissen & Snijders advocaten heeft besloten om met ingang van dit jaar een weesgezin van 5 kinderen financieel te adopteren. Op de slideshow hiernaast ziet u een aantal foto’s van de kinderen uit het gezin. Cornelissen & Snijders advocaten ondersteunt de Stichting Atiy Nederland (www.atiy.nl) welke op haar beurt de dagelijkse kosten van school en opvoeding voor haar rekening neemt van het gezin.

De vader van het gezin is in begin maart 2011 overleden aan huidkanker. De moeder is al eerder overleden. Het gezin bestaat uit vijf kinderen die wonen in San Antonio de Buena Vista (Bolivia en bestaat uit Jovana Gutierres (9 jaar), Milton Gutierrez (11 jaar), William Gutierrez (16 jaar), Daniela Gutierrez (19 jaar), Julia Gutierrez (20 jaar). Alhoewel sommige kinderen naast school werken kunnen zij nauwelijks overleven.

De steun vindt plaats in de vorm van levensmiddelen, transport naar universiteit, gas water licht, en nog wat bijkomende kosten. 

Update 21 mei 2012

Op 21 mei 2012 hebben wij via onze contactpersoon in Bolivia nog wat nieuwe informatie ontvangen. Zij schrijft dat de situatie nog steeds wat triestig is en het gezin toch problemen houdt met wat zich allemaal heeft voorgedaan.

Toch wordt er hard gewerkt aan het opbouwen van een toekomst. Er is een nieuw stapelbed gekocht. De bedden wat ze hadden waren zeer gammel en te klein. De meisjes slapen in het stapelbed nu en de 2 jongens bij elkaar in het 2 persoons ledikant dat nog goed was. Daarnaast is een nieuw kookgasstelletje gekocht.

Ze doen het allemaal goed opschool iedereen is vorig jaar over gegaan en is geholpen met schoolmateriaal. Daarnaast wortdt de bijdrage maandelijks ingezet voor levensmiddelen. Een van de kinderen is begonnen met een studie "ingeneria civiel" waarvoor maandelijks een bedrag wordt vrijgemaakt.